Objavljen identitet žrtava pucnjave na sveučilištu u SAD-u, svi su bili studenti

Foto: Clawson Public Schools/Phi Delta Theta/Obiteljska fotografija

NAPADAČ je u ponedjeljak navečer pucao na području kampusa Sveučilišta države Michigan u East Lansingu. Pri tome je ubio tri i ranio pet studenata. Policija je priopćila kako se petero ozlijeđenih nalazi u bolnici u kritičnom stanju. Život su u masovnoj pucnjavi izgubili: Alexandria Verner, Brian Fraser i Arielle Anderson.

Policija je objavila i identitet napadača. Radi se o Anthonyju Dwayneu McRaeu (43). Utvrđeno je kako nije bio povezan sa sveučilištem. Još uvijek nije poznat motiv za napad. McRae je preminuo u ponedjeljak navečer od rana koje si je sam nanio vatrenim oružjem. 

Aleksandria Verner

"Alexandria Verner je bila ljubazna, pozitivna i sve ono što biste željeli da bude vaša kći. Svatko tko je bio u njezinoj blizini je odmah osjetio koliko je draga", rekao je za CNN Billy Shellenbarger, prijatelj obitelji i upravnik javnih škola Clawson, koji poznaje žrtvu od vrtićke dobi.

"Teško je izgubiti nekoga poput nje na ovom planetu, a kamoli u našoj maloj zajednici. Trebat će nam neko vrijeme da se oporavimo. No, dar je da smo je poznavali za vrijeme njena života. Bila je odlična učenica i sportašica; trenirala je odbojku, košarku i softball", dodao je. Shellenbarger je bio ravnatelj srednje škole Clawson dok je Verner tamo bila učenica. Maturirala je 2020.

Brian Fraser

Fraser je bio predsjednik michiganskog Beta ogranka Phi Delta Theta, navodi se u priopćenju bratstva. Dodaje se kako je imao odlike vođe i da je bio veliki prijatelj svima unutar zajednice. Brian Fraser je bio student druge godine. Maturirao je 2021. u srednjoj školi Grosse Pointe South.

"Phi Delta Theta izražava najdublju sućut obitelji Fraser, ogranku Michigan Beta i svima onima koji su voljeli Briana", stoji u priopćenju bratstva.

Arielle Anderson

Arielle Anderson je, kao i Fraser, iz Grosse Pointa. Maturirala je 2021. "Kako je moguće da se ovo uopće dogodilo? Ovakvome činu besmislenog nasilja nema mjesta u našem društvu, a posebno u školi", rekao je Jon Dean, okružni školski nadzornik.

"Liječnici su četvero od petero ranjenih studenata morali hitno operirati. Ne želim ulaziti u detalje njihovih ozljeda, ali ću reći da je u zahvate bio uključen tim brojnih anesteziologa, kirurga i neurokirurga", kazao je liječnik Denny Martin iz bolnice Sparrow. Dodao je kako je prerano za prognoze glede njihova oporavka.

"Za sve njih brinu timovi za traumu i intenzivnu njegu. Neki su kritičnije od drugih, ali opet, prilično je rano...", dodao je.

Pročitajte više