Objavljen natječaj za "Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2016"

Foto: European Union

MINISTARSTVO poduzetništva i obrta objavilo je danas, 4.3.2016. godine, natječaj "Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2016“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2016).

EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom EU.

Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 31. svibnja 2016. godine. Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe i poslovne organizacije, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Šest kategorija natjecanja


Kandidati se svojim inicijativama/projektima natječu za EEPA 2016 nagradu u jednoj od ukupno šest propisanih kategorija natjecanja: 1) Promicanje poduzetničkog duha, 2) Ulaganje u poduzetničke vještine, 3) Poboljšanje poslovnog okruženja, 4) Poticanje internacionalizacije poslovanja, 5) Potpora razvoju zelenog tržišta i učinkovito korištenje resursa i 6) Odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Na portalu Ministarstva poduzetništva i obrta su sve informacije vezane za natječaj (upute, obrazac za prijavu, kontakt podaci). Prijave se moraju odnositi na postojeće ili nedavne projekte/inicijative u izradi politika, poduzetništvu ili obrazovanju i njihov ostvareni utjecaj na razvoj mjesta/regije u razdoblju od dvije godine.

Prijava se dostavlja na hrvatskom jeziku, elektronskim putem do 31. svibnja 2016. godine.

Pročitajte više