Objavljena knjiga Ivana Vinkova "Opsjednutost i egzorcizam"

Zagrebački nakladnik Pokret krunice za obraćenje i mir objavio je knjigu Ivana Vinkova "Opsjednutost i egzorcizam".

"Naša je Crkva bila izložena strašnim napadima i progonima za vrijeme komunističkoga bezboštva", piše u predgovoru knjige otac Smiljan Dragan Kožul i dodaje kako se "službi oslobađanja od zlih duhova nije posvećivalo dovoljno pozornosti."

Knjiga "Opsjednutost i egzorcizam" (142 str.) u šest poglavlja obrađuje pitanja demonske stvarnosti, demonsko djelovanje, služenje demonima i egzorcizam ili liturgija izbavljanja od demona.

U zadnjem poglavlju objavljeni su primjeri slikovnih i audio zapisa egzorcizma.

Autor je na kraju knjige napisao zaključak i pogovor, a priložio je i popis uporabljene literature.

"Opsjednutost i egzorcizam nisu strašne stvari koje pripadaju samo davno prošlome svijetu srednjega vijeka, nego su i današnja žalosna stvarnost", piše Vinkov i dodaje kako se "neinformiranost koja kao posljedicu ima neformiranost na ovom području, pokazala se kao realni nedostatak u kršćanskom religioznom životu."

Ivan Vinkov (1962.) je isusovac, župni vikar u isusovačkoj crkvi Svetoga Petra u Beogradu. Sudjelovao je na međunarodnim i europskim kongresima egzorcista i suradnika u službi oslobađanja. Knjiga "Opsjednutost i egzorcizam" autorov je magistarski rad kojeg je obranio na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu.

(Hina) xmk yaz

Pročitajte više