Objavljena nova poruka ISIS-a: "Napadi nas neće oslabiti, Bog će nam darovati pobjedu"

Screenshot. Youtube

U NOVOJ audio poruci vođa Islamske države Al Baghdadi navodno kaže da zračni napadi ruskih snaga i koalicije pod vodstvom SAD-a nisu uspjeli oslabiti tu skupinu.

"Budite sigurni da će Bog darovati pobjedu onima koji ga obožavaju, i čuje dobre vijesti da je naša država dobro. Što je rat protiv nje intenzivniji, one postaje sve čvršća", kaže se u navodnoj poruci Abu Bakra al Baghdadija.

Poruka je postavljena u subotu na Twitter računu koji obično objavljuje izjave Islamske države, piše Reuters. Još nije potvrđena njena autentičnost.

Kako javlja Jerusalem Post, Baghdadi je u poruci prijetio i Izraelu. "Svakim danom smo vam sve bliže. Nemojte misliti da ste zaboravljeni", navodno je poručio. Ističe i da Islamska država "nije ni na trenutak zaboravila Palestinu".

U poruci dugoj 24 minute, Baghdadi kritizira veliku koaliciju 34 države koju je 15. prosinca osnovala Saudijska Arabija u cilju "borbe protiv terorizma".

"Nedavno su objavili formiranje koalicije (...) pogrešno nazvane 'islamskom' i ustvrdili da joj je cilj borba protiv kalifata", koji je proglasila Islamska država na području Sirije i Iraka, rekao je.


"Da je ta koalicija islamska, donijela bi pobjedu i pomogla narodu Sirije", istaknuo je.

Baghdadi u poruci poziva Saudijce da se "pobune" protiv svojih vođa.

Baghdadi se prvi i zadnji put pojavio u javnosti u ljeto 2014. u Mosulu.

Pročitajte više