Objavljena prva snimka s mjesta pada etiopskog aviona. Poginulo je 157 ljudi

Foto: EA

KOMPANIJA Ethiopian Airlinesa objavila je fotografiju s mjesta pada aviona Boeinga 737. Kako su priopćili uz fotografiju, direktor kompanije, koji se i nalazi na fotografiji, došao je na mjesto nesreće te može potvrditi da nema preživjelih.

Obiteljima žrtava izražava duboku sućut.

Glasnogovornik etiopskog avioprijevoznika Ethiopia Airlines, čiji se zrakoplov srušio u nedjelju sa 149 putnika i osam članova posade nakon polijetanja iz Adis Abebe, rekao je novinarima da su putnici bili državljani iz više od 30 zemalja. 

Među poginulima i državljanin Srbije

Među putnicima bila su 32 državljanina Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmero iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet državljana Nizozemske, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije te po dva državljanina iz Maroka, Španjolske, Poljske i Izraela.

Na letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.

Četvero putnika imalo je putovnice Ujedinjenih naroda i njihova državljanstva još ne mogu biti jasno potvrđena. 

Prema internetskoj stranici koja prati letove Flightradar24, zrakoplov Ethiopia Airlinesa imao je nestabilnu brzinu penjanja. 

Avion se srušio u nedjelju ujutro ubrzo nakon polijetanja iz Adis Abebe u području gradića Bišofte, 62 kilometra jugoistočno od Adis Abebe, prema zrakoplovnoj tvrtki. Poletio je u 8.38 sati iz zračne luke Bole International, a kontakt s njim izgubljen je nekoliko minuta kasnije.

Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8.44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće Boeinga 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat.

U tijeku je operacija potrage.

Pročitajte više