Objavljena snimka policajca koji je mirno stajao pred školom u kojoj je manijak ubijao učenike

Screenshot: FOX News

OBJAVLJENA je snimka nadzornih kamera na kojoj se vidi da policajac Scot Peterson nije reagirao tijekom masakra na Floridi, u kojem je 19-godišnji Nikolas Cruz ubio 17 ljudi u srednjoj školi u Parklandu.
 
Peterson nije poduzeo ništa kako bi zaustavio pomahnitalog ubojicu, no u svom je iskazu rekao da je napravio dobar posao jer je javio mjesto masakra i opisao ubojicu.
 
Iako je Peterson bio uvjeren u to da je dobro postupio, policija okruga Broward odmah ga je suspendirala, a nedugo zatim i otpustila.
 
 
"Ostanite udaljeni najmanje 150 metara od škole"
 
Peterson je u svom iskazu rekao kako nije ulazio u školu jer je bio uvjeren da je napadač vani, no na policijskim snimkama čuje se kako Peterson upozorava ostale da se ne približavaju školi bliže od 150 metara, što znači da je bio svjestan da se puca u školi.
 
"Snimka govori sama za sebe. Njegovi postupci bili su dovoljni da se pokrene istraga. Tko zna, možda je mogao spriječiti golemu tragediju, no ispao je kukavica", priopćeno je iz ureda šerifa Scotta Israela.
 
Godišnje je zarađivao 75 tisuća dolara
 
"Moramo uvijek djelovati, čak i ako to znači riskirati vlastiti život da spasimo druge. To tražim od svih članova sindikata", rekao je sindikalni dužnosnik Jim Bell.
 
Peterson je bio policajac zadužen za red i mir u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas posljednjih devet godina, a godišnje je zarađivao 75 tisuća dolara, što je oko 450 tisuća kuna.
 
Podsjetimo, 19-godišnji Nikolas Cruz je na Valentinovo ušao u srednju školu Marjory Stoneman Douglas nedugo prije kraja predavanja i otvorio vatru na učenike i učitelje. Ubio je 17 ljudi. Bio je naoružan poluautomatskom puškom tipa AR-15 te imao nekoliko spremnika sa streljivom. Prijeti mu smrtna kazna.

Pročitajte više