OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA FILMSKE NAGRADE INDEPENDENT SPIRIT

"American Splendor" i "In America" samo su neka od poznatijih filmskih ostvarenja nominiranih za Independent Spirit Awards, američke nagrade koje se svake godine u subotu prije dodjele Oscara uručuju najboljim filmovima u nezavisnoj produkciji, objavljeno je u četvrtak. L

Ostali nominirani u kategoriji najboljeg filma su "Lost in Translation" s Billom Murrayjem i Scarlett Johansson kao Amerikancima u Japanu koji pate od vremenske razlike, "Raising Victor Vargas" o mladom Dominikancu koji odrasta u njujorškoj četvrti Lower East Side, te "Shattered Glass" s Haydenon Christensenom u ulozi osramoćenog novinara Stephena Glassa.

"American Splendor" uz pomoć glumaca, naturščika i animacije pripovijeda o autoru stripova Harveyu Pekaru.

"In America" redatelja Jima Sheridana napola je autobiografska priča o obitelji irskih doseljenika u New Yorku.

U kategoriji najboljeg glumca nominirani su Peter Dinklage za "The Station Agent", Paul Giamatti za ulogu u "American Splendor", Ben Kingsley za "House of Sand and Fog", već spomenuti Murray za "Lost in Translation" te Lee Pace za ulogu u filmu "Soldier's Girl".

Nominacije za najbolju glumicu pripale su Agnes Brucker za film "Blue Car", Zoey Deschanel za "All the Real Girls", Samanthi Mortin za "In America" te glumicama Elizabeth Moss za ulogu u "Virgin" i Charlize Theron za "Monster".

Dobitnici nagrada bit će poznati 28. veljače na svečanoj dodjeli u Santa Monici.

Independent Spirit Awards tradicionalno se dodjeljuju u organizaciji Independent Film Projecta najboljim niskobudžetnim filmskim ostvarenjima.

(Hina) dš bnš

Pročitajte više