Objavljene prve snimke Juliana Assangea na slobodi. Oglasila se i njegova majka

Foto: Wikileaks/X

Julian Assange (52) jučer je izašao iz strogo čuvanog zatvora Belmarsh u Velikoj Britaniji, nakon što je tamo proveo 1901 dan. Visoki sud u Londonu odobrio mu je jamčevinu, a tijekom poslijepodneva pušten je na aerodrom Stansted, gdje se ukrcao na avion i poletio iz Velike Britanije. 

WikiLeaks objavio je prvu snimku Assangea otkako je napustio zatvor. "Nakon više od pet godina u ćeliji od 2x3 metra, izoliranoj 23 sata dnevno, uskoro će se ponovno sastati sa suprugom Stellom Assange i njihovom djecom, koja oca poznaju samo iza rešetaka", objavljeno je na X-u Wikileaksa.

 

Assange je pristao priznati krivnju po jednoj točki optužnice za udruživanje radi dobivanja i otkrivanja povjerljivih dokumenata američke nacionalne obrane, prema podnescima pred Okružnim sudom SAD-a na Marijanskom otočju, američkom teritoriju u Tihom oceanu.

Assangeova majka: Zahvalna sam što se muka moga sina bliži kraju

O svemu se oglasila i Assangeova majka. Poručila je da je "zahvalna" što je doživjela kraj suđenja svome sinu.

"Zahvalna sam što se muka mog sina konačno bliži kraju. To pokazuje važnost i moć tihe diplomacije", rekla je Christine Assange, prenosi SkyNews.

Inače, Assange je proveo sedam godina u samoizolaciji u ekvadorskoj ambasadi u Londonu prije nego što je još pet godina bio pritvoren u strogo čuvanom londonskom zatvoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.