Objavljeni detalji stravičnog ubojstva kod Lipika, muž je suprugu ugušio užetom

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Bjelovaru objavilo je detalje stravičnog ubojstva koje je u utorak u Marinu Selu kraj Lipika počinio 53-godišnji Željko L..
 
On je najprije užetom ugušio suprugu, 49-godišnju Marijanku L., a zatim podmetnuo požar u obiteljskoj kući.
 
>> UBOJSTVO KOD LIPIKA Majka sedmero djece ubijena i zapaljena u kući, osumnjičeni uhapšen, skrivao se po šumi
 
Stravični detalji
 
"Postoji osnovana sumnja da je 53-godišnji okrivljenik u prijepodnevnim satima 24. travnja 2018. u obiteljskoj kući u Marinom Selu, s ciljem da usmrti hrvatsku državljanku (1969.), snažnim stezanjem užeta oko njena vrata ugušio ju, odnosno usmrtio ju.
 
Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru je, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, odredio okrivljeniku istražni zatvor jer je ocijenjeno kako u konkretnom slučaju postoji opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, kao i da bi mogao ponovno počiniti istovrsno ili teže kazneno djelo", priopćio je DORH.
 
Željko je nakon ubojstva ružem ispisao stravičnu poruku na zidu:
 
"Posljednja želja da smo zajedno u grobu."
 
Otprije poznat policiji
 
Susjedi su za Index ispričali kako se ubojica skrivao u obližnjoj šumi prema Antunovcu. Marijanka je bila majka sedmero djece, a Željko je već otprije poznat policiji.
 
Susjeda Milijana Šotonji za Index je ispričala što se tog dana dogodilo.
 
"To je bilo oko jedan sat, susjeda preko puta je počela vrištati. Otišla sam se odmoriti jer sam se vratila iz noćne smjene, ali sam čula susjedu kako vrišti da kuća od L. gori. Brzo sam odmah nazvala 112, dobila vatrogasce, a oni su obavijestili policiju", rekla nam je Milijana.
 
"Znali su se svađati, ali nismo mislili da će doći do ovoga"
 
Upitali smo je kakav je bio odnos supružnika.
 
"Kao i svaka obitelj, jedanput dobro, drugi put grozno. Nekad viču jedno na drugo, nekad nisu. Nisam znala da će doći do ovoga", rekla nam je susjeda Milijana Šotonji.

Pročitajte više