Objavljeno koliko je novca prikupljeno za Milu, iznos je još narastao

Foto: Facebook, Index

IZNOS prikupljen za malenu Milu, djevojčicu koja je posljednjih dana ujedinila Hrvatsku, a danas s roditeljima otputovala na liječenje u SAD, još je narastao. 

Nakon što je jučer popodne dosegao gotovo 35 milijuna kuna, prikupljeni iznos za liječenje Mile Rončević danas je još veći, i to za nekoliko milijuna kuna.

Do 16:25 sati na računu Marina Rončevića, Milina oca, i onome Zaklade Nore Šitum bilo je 5.590.318,65, odnosno više od 37 milijuna kuna. Prikupljeni iznos i dalje se može pratiti na stranici lifeformila.com.

Novac se prebacuje za prvo sljedeće dijete koje bude trebalo liječenje

Prema najavama obitelji Rončević i Đane Atanasovske, predstavnice Zaklade i mame Nore Šitum, novac će biti preusmjeren na račun Zaklade Nora Šitum te iskorišten za prvo sljedeće dijete koje bude trebalo liječenje. 

Otac malene Mile još je ranije zamolio da se novac više ne uplaćuje na njegov račun. 

Otac pozvao ljude da ne uplaćuju više na njegov račun

"Ljudi, hvala. Nemojte više uplaćivati na moj žiro jer su sredstva debelo premašena i ne znam što dalje. Zamolit ćemo Predsjednicu i Vladu da se razlika smije neoporezivo prebaciti na sljedeću humanitarnu akciju... Ne znam tehnikalije, ali molim SVIH da ovo podijele da se vidi. Volimo Vas, predivni ste!", objavio je Marin Rončević na Facebooku.

Mila i roditelji otputovali u SAD, u Philadelphiju bi trebali stići oko 21 sat

Jutros oko 9:30 avion s Milom i njenim roditeljima je iz Zagreba poletio za Frankfurt, kamo su došli oko 11 sati.

Oko 13 sati krenuli su za Philadelphiju, kamo stižu nešto prije 21 sat po hrvatskom vremenu.

"Hvala svima što ste se odazvali, hvala ljudima, medijima, hvala svim prijateljima", rekao je otac Marin pred novinarima prije nego što su se ukrcali u avion, držeći u rukama svoju Milu koja je mirno promatrala sve oko sebe.

Podsjetimo, Milini roditelji jučer su dobili plan liječenja od američke bolnice, dobili su početnu procjenu na temelju sve medicinske dokumentacije koju su poslali. Ispostavljen im je račun od 3 milijuna dolara, koji s popustom iznosi 2,3 milijuna dolara. Za taj novac nude im se dvije kemoterapije uz transplantaciju. 

Pročitajte više