Objavljujemo mail u kojem je pretučena žena HDZ-ovca molila Plenkovića za pomoć

Foto: Hina/Index

INDEX je u posjedu maila koji je pretučena žena HDZ-ova župana, Mara Tomašević, slala Andreju Plenkoviću i HDZ-u.

>> Pretučena žena HDZ-ovca rekla nam je sve: Muž je mlati godinama, a Plenković ignorira njena pisma

>> Priveden HDZ-ov župan, premlatio je ženu

Objavljujemo sadržaj maila koji je poslan 30. svibnja ove godine u 21 sat i 46 minuta.

"Zadaviti, izbosti, zaklati suprugu"


"Poštovanje, gospodine Plenković!

Još jednom vas molim da nešto poduzmete što se tiče Alojza Tomaševića. Neka se makne s dužnosti koju obnaša kako ne bi naštetio vama i stranci. Čovjek koji je nasilnik u svojoj obitelji, koji mlati svoju ženu, koji razbija mobitel supruzi, koji prijeti i diže nož na suprugu da će zadaviti, izbosti, zaklati suprugu... Da će supruga vidjeti sve kad prođu izbori...

Takvoj osobi nije mjesto na toj dužnosti i stoga vas molim da nešto učinite jer ću u protivnom sve iznijeti u javnost...

Lijep pozdrav", piše u mailu.



"Šuma mailova"

Podsjetimo, Plenković je danas potvrdio kako je taj mail stigao na adresu tajništva HDZ-a još 30. svibnja.

>> Plenković potvrdio: Mail pretučene Mare Tomašević stigao u HDZ prije pet mjeseci

"Ja sam sinoć, kako čitam ono što mogu, prvi put vidio da je ona pisala. Provjerili smo i zaista pronašli jedan mail od 30. svibnja koji je došao na adresu tajništva HDZ-a.

To nije bilo prineseno mojoj pozornosti, ali da jest, ja bih reagirao. Žao mi je što to nije bilo ranije, potkrala se greška. Ima puno dopisa koji su anonimni, a on je u šumi tih mailova bio nedovoljno percipiran od mladih suradnika u stranci.

Bio sam iznenađen da mi je ona pisala jer gospođu ne poznajem, ali nakon ovoga što se dogodilo mislim da smo kao stranka reagirali promptno", rekao je Plenković.

HDZ je ignorirao njene mailove gotovo pet mjeseci

Index je razgovarao s Marom Tomašević. Opisala nam je ružne detalje odnosa nje i supruga. Nasilje je, kako navodi, trajalo dvije godine, sve otkad je saznala za njegovu ljubavnicu. Konačno je odlučila izaći u javnost nakon što ju je prekjučer pretukao pa je morala intervenirati i policija.

"To je bilo šamaranje i guranje. Dobila sam udarac u desnu stranu kad me bacio na radijator. Par puta me ošamario", ispričala nam je detalje prekjučerašnjeg napada Mara Tomašević, pretučena supruga HDZ-ova župana Alojza Tomaševića.

"Ono sinoćnje šamaranje i bacanje na radijator nije bilo prvi put. To se dogodilo u ove dvije godine sigurno deset puta. Razbio mi je mobitel, ne znam što bih rekla. Zato sam i slala mail Plenkoviću, ne može takva osoba... Jedva sam čekala da završi taj prvi mandat, vjerujte mi. Da mogu nešto pokrenuti. Rekla sam mu kako se ne može tako ponašati, da to neće proći. Takvo ponašanje nije dolično takvoj funkciji. On mi je rekao: 'Meni nitko ništa ne može, ja ću proći'. I ostalo je tako", rekla nam je Mara Tomašević.

Njene mailove HDZ je ignorirao gotovo pet mjeseci.

>> ANALIZA Reakcija HDZ-a na premlaćivanje žene govori vam sve što morate znati o toj stranci

"Poslala sam dva maila gospodinu Plenkoviću još prije ovih izbora, ali nisam dobila odgovor. Htjela sam ga upozoriti na to da takva osoba kao što je moj muž ne može obnašati tu dužnost i da nešto poduzme. Odgovor nisam dobila, žao mi je. Pisala sam im, vidi se moj mail. Rekla sam u mailu sve što sam trebala reći. Još imam taj mail", rekla je Mara Tomašević u razgovoru za Index.

Pročitajte više