Objesila se britanska tinejdžerica: Nije mogla podnijeti zadirkivanje učenika zbog ljepote



13-GODIŠNJA tinejdžerica Poppy Bracey objesila se u svojem domu u Manchesteru ne mogavši više trpjeti zadirkivanje školskih kolega koji su je zasipali neumjesnim primjedbama zbog njezine ljepote, prenosi danas britanski Daily Mail.

Djevojčicu su kratko nakon njezina očajničkog čina pronašli roditelji, koji su je odmah prebacili u bolnicu, no ozljede od vješanja su mladom organizmu nanijele preteške ozljede i Poppy je ubrzo umrla.

Istraga koju je potom pokrenula policija, pokazala je da bi uzrok samoubojstva mogao ležati u bullyngu, odnosno nasilju koje je djevojčica trpjela od strane svojih školskih kolega s kojima je zajedno pohađala Lowton High School, a koji su je sustavno zadirkivali jer je bila lijepa.

Osim u direktnim kontaktima, kako je objavljeno, Poppy je zadirkivanja trpjela i preko mobitela, SMS poruka i interneta, a Emma-Jane Cross iz britanske organizacije za prevenciju bullynga među mladima upozorila je na opasnosti i razorne posljedice koje takvi slučajevi, na koje se na vrijeme ne reagira, mogu nanijeti žrtvama i njihovim obiteljima.

Pročitajte više