Oblačno u cijeloj Hrvatskoj, podno Velebita udari vjetra jači od 140 km/h

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

ZA PODVELEBITSKO područje na snazi je crveno upozorenje Meteoalarma zbog jakog vjetra, a već jutros su tamo zabilježeni udari vjetra jači od 140 km/h.

Zbog jakog vjetra jutros je Paški most zatvoren za sav promet, samo za osobna vozila dopušten je na pojedinim dionicama cesta, a u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Crveno upozorenje bit će na snazi i sutra. Kopneni dio Hrvatske pod žutim je upozorenjem. U Zagrebu jutros dosta puše vjetar.

Narančasto upozorenje na snazi je za područje Kvarnera.

Kakvo nas vrijeme čeka danas?

Prema DHMZ-u u unutrašnjosti se očekuje umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na istoku i pljuskovima s grmljavinom, pri čemu oborina lokalno može biti obilna.

Poslijepodne djelomično smanjenje naoblake, no i dalje uz pljuskove uglavnom na istoku i u gorju. Na Jadranu u prvom dijelu dana promjenjivo, tek rijetko uz poneki pljusak, a zatim sunčanije.

Puhat će umjeren, na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjeren do jak sjeverni vjetar i bura, podno Velebita i olujna. Najviša temperatura uglavnom od 21 do 26 °C, u gorju niža.

Istočna Hrvatska

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, češće u drugom dijelu dana. Lokalno su vjerojatni i pljuskovi s grmljavinom, a moguća je i lokalno obilnija oborina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša temperatura zraka uglavnom između 21 i 25 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima. Lokalno je moguća i obilnija oborina, vjerojatnije u predjelima prema Slavoniji. Vjetar slab, od sredine dana i umjeren sjeverni i sjeveroistočni u jačanju. Najviša temperatura zraka uglavnom između 18 i 21 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, ponegdje obilnijom, a lokalno može biti i pljuskova s grmljavinom. Zapuhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, navečer u jačanju. Najviša temperatura zraka uglavnom između 15 i 19 °C.

Istra

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, moguće su lokalne nevere te obilne oborine. Ujutro će puhati slab, ponegdje umjeren istočni vjetar i bura, zatim slab do umjeren, ponegdje pojačan sjeverni vjetar i bura koji će krajem dana jačati. More će biti malo, u drugom dijelu dana mjestimice umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 20 do 23 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Moguća je lokalno obilnija oborina. Zapuhat će umjerena, mjestimice jaka bura te sjeverni vjetar koji će prema večeri jačati, osobito podno Velebita. Najviša temperatura zraka uglavnom između 20 i 24 °C.

Dalmacija

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, ponegdje obilnom, a lokalno će biti i pljuskova s grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Vjetar slab i mjestimice umjeren jugozapadni te jugo, a poslijepodne najprije na sjevernom dijelu umjerena bura i sjeverni vjetar, navečer u jačanju. Najviša temperatura zraka uglavnom od 22 do 25 °C.

Sutra toplije

Sutra se očekuje pretežno sunčano, osobito na Jadranu.

Uglavnom u gorju u prvom dijelu dana mjestimice umjerena naoblaka, a uz jači razvoj oblaka poslijepodne na istoku lokalni pljuskovi s grmljavinom.

Puhat će umjeren, ponegdje na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita u prvom dijelu dana i olujna te sjeverni vjetar, poslijepodne prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu između 18 i 22 °C. Najviša dnevna od 25 do 30 °C, u gorju malo niža.

Pročitajte više