VIDEO: Naoružani muškarci upali u bolnicu u Ekvadoru, pokušali ubiti tinejdžera

Screenshot: YouTube/Unsion TV

POLICIJA u Ekvadoru uhitila je sedam naoružanih napadača koji su upali u bolnicu i pokušali ubiti tinejdžera, koji je ondje bio na liječenju. Članovi bande uzeli su medicinske sestre za taoce i razmijenili vatru s policijom.

"Svi taoci su oslobođeni i nitko nije ozlijeđen. Napadači su uhićeni", rekli su lokalni dužnosnici, a prenosi BBC. 

Vlasti smatraju da su muškarci htjeli ubiti 17-godišnjaka, poznatog pod nadimkom Prljavo Lice, jer je član suparničke bande. Tinejdžer je bio u bolnici na intenzivnoj njezi jer je nedavno bio upucan. Naoružani napadači držali su pet članova medicinskog osoblja kao taoce više od sat vremena.

"Hvala Bogu i policiji da smo još uvijek ovdje"

Drugi djelatnici bolnice u gradu Choneu rekli su da su se zaključali u sobe dok su naoružani napadači razbijali vrata u potrazi za tinejdžerom.

"Čini se da nisu znali gdje se nalazi tinejdžer pa su lutali bolnicom. Hvala Bogu i policiji da smo još uvijek ovdje kako bismo mogli ispričati što se dogodilo", rekao je Homero Andrade, glasnogovornik zaposlenika bolnice.

Policiji je zahvalio i ekvadorski predsjednik Guillermo Lasso te na Twitteru podijelio videosnimke na kojima se vidi kako naoružani policajci ulaze u bolnicu.

Posljednjih godina došlo je do naglog porasta nasilja među bandama u Ekvadoru, a zabilježen je i niz smrtonosnih pobuna u zatvorima. Analitičari smatraju da je to dijelom posljedica meksičkih kartela koji se šire u Ekvador, gdje regrutiraju lokalne bande za krijumčarenje kokaina.

Pročitajte više