Obračun u Kaštelima: Opet planula Slatkica, pogon supruge Sanaderovog šefa za razvoj

OPET JE zapaljena Slatkica, tvrtka koja proizvodi odjeću za djecu u Kaštelima. Šteta se cijeni na 200 tisuća kuna. Izgorio je tekstil, a policija traga za maskiranim osobama koje su ubacile kutije u pogon. Ovo je već drugi put u tri mjeseca da Slatkica gori. Početkom godine također je ubačena pirotehnika te napravljena značajna materijalna šteta. Diverzija je pokušana i nešto ranije, no počinitelj je ubacio bengalku u prostor u kojem nije bilo zapaljivog materijala.

Grafiti po Splitu i Kaštelima

Vlasnica Slatkice je Gordana Radnić, supruga Srećka Radnića, direktora županijske razvojne agencije RERA. Radi se o jednom od najpouzdanijih kadrova župana Ante Sanadera. Slatkica se našla na meti vandala poslije parlamentarnih izbora održanih početkom prosinca prošle godine, a prije toga je netko vrlo uporan po Splitu i Kaštelima u šest mjeseci ispisao na desetka grafita poput: "Radnić Srećko - županov dečko" ili "Radnić - Kradnić". Na zidu škole u koju idu Radnićeva djeca osvanula je čak i njegova glava. Radnić je brisao što je stigao, a policija je zbog grafita te paljevine u Slatkici privodila Ivana Gotovca, vlasnika kamenoklesarskog obrta, inače, brata udovice pokojnog Srećkovog brata Tonča.

Policija je iskazala nevjerojatnu predanost u ispitivanju Ivana Gotovca zbog grafita i paljevine, no protiv njega nisu prikupili nikakvih dokaza. Čuli smo se i jutros sa Gotovcem. Policija ga još nije zvala, što ne znači da neće.

Podjela imovine i dugovi

Nakon smrti Srećkovog brata Tonča došlo je do velikih problema, i s podjelom imovine, ali i  dugovima. Ostao je, naime, milijunski kredit koji je Tonči podigao kako bi dovršio kuću. Sa Srećkom je imao zajedničku tvrtku za montiranje tendi, a kao osiguranje kredita upisane su nekretnine u vlasništvu obitelji, uključujući i dio Slatkice.

Radnić optužuje udovicu pokojnog brata da traži ono što nije njeno. Gotovac i njegova sestra tvrde da to nije istina. Policiji su podnijeli kaznenu prijavu protiv Srećka Radnića. Terete ga da je prevarama i krivotvorenjem opljačkao zajedničku firmu pokojnog brata, što Radnić negira i govori da je udovica njegovog pokojnog brata sama upravljala imovinom. 

Način komunikacije

Gordana Radnić jutros sa radnicama sanira štetu u pogonu. Ona je također uvjerena da iza svega stoji Ivan Gotovac i njegova sestra. "Cijelo vrijeme nam čine štetu, kao da ne shvaćaju da je čine i sebi. Pokušali smo se dogovoriti, ali ne ide. Ovo je njihov način komunikacije. Prvo grafiti, onda ovo. U auspuh su mi ugurali pur pjenu da mi djeca poginu", žali se Gordana Radnić.

Kako policija ne može uhvatiti Gotovca, ako se ti problemi stalno događaju već gotovo godinu dana, pitali smo Gordanu Radnić. "Policija radi, ali on to vrlo pametno izvodi tako da ne ostavi dokaze za sobom", kaže nam.

Pročitajte više