OceanGate i dalje reklamira "izlete" do Titanica

Foto: Profimedia, OceanGate

OceanGate, tvrtka koja stoji iza nesretne podvodne ekspedicije Titana, još uvijek reklamira putovanja do olupine Titanica.

Na internetskoj stranici OceanGatea piše da su dvije ekspedicije do Titanica zakazane za 2024. te da će se odvijati od 12. do 20. lipnja i od 21. do 29. lipnja.

Na stranici OceanGatea i svjedočanstva sudionika ekspedicije do Titanica

Također, na stranici stoji da je misija na Titanic 2023. u tijeku. Svaki "izlet" do Titanica košta 250.000 dolara po osobi, a nudi jedno ronjenje, privatni smještaj, potrebnu obuku, opremu za ekspediciju i sve obroke tijekom putovanja. Maksimalan kapacitet za svaki zaron ograničen je na šest osoba uz uvjet minimalne dobi od 17 godina.

Web stranica pruža pojedinosti o smještaju, uključujući spavaće sobe i zajedničke kupaonice, s dostupnošću Wi-Fi veze na podmornici.

Na stranici se nalaze i fotografije te videozapisi koji prikazuju scene s prethodnih ekspedicija i svjedočanstva sudionika, izvijestio je HT.

"Ekspedicija od osam dana na kultnoj olupini"

Putovanje Titanom do Titanica na stranici OceanGatea opisano je kao "ekspedicija za ronjenje na kultnoj olupini".

"Neustrašivi putnici otplovit će s atlantske obale Kanade na osmodnevnu ekspediciju kako bi zaronili na kultnu olupinu koja leži 661 kilometar od obale i 3800 metara ispod površine", navodi se na web stranici OceanGatea.

OceanGateov marketing ističe da ronjenje ne nudi samo uzbudljivo i jedinstveno iskustvo putovanja već i doprinosi znanstvenom istraživanju i razumijevanju olupine i dubokog oceanskog okoliša.

"Ronjenje će pružiti ne samo uzbudljivo i jedinstveno iskustvo putovanja nego i pomoći znanstvenoj zajednici da sazna više o olupini i dubokom oceanskom okruženju. Svako ronjenje također ima znanstveni cilj i ovdje možete saznati više o istraživanjima koja podržavamo", piše na stranici OceanGatea.

Putovanje podmornicom traje osam dana i sedam noći, a počinje u St. John'su u Kanadi. Unatoč nedavnoj tragediji, web stranica spominje potencijalne stručnjake koji bi se mogli pridružiti budućim ekspedicijama. Među putnicima koji su izgubili život u podmornici bio je 77-godišnji stručnjak za Titanic Paul-Henri Nargeolet.

Pročitajte više