Očitovanje Bošnjakovića na Šeksove optužbe: Nisam nikome rekao, mislio sam da nije važno!



"MISLIO sam da to nije toliko važno!", rekao je danas ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković odgovarajući na optužbe potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa kako su optužnice iz Beograda za ratni zločin skrivali u ladicama 24 dana te da iz Ministarstva pravosuđa nikoga nisu obavijestili o tome pa ni premijerku Kosor, a ni njega.

> Šeks napada: Ministar pravosuđa Bošnjaković je 24 dana držao moju optužnicu u ladici

"Mislio sam da se to riješiti kad se optužnice uruče, pa da se nakon toga vidi što ćemo", objašnjavao je novinarima ministar Bošnjaković dodajući da bi reagirali kada bi se tražila pravna pomoć odnosno saslušanje ili postupanje suda. Naime, tada bi, rekao je Bošnjaković, po zakonu odlučiti hoćemo li pravnu pomoć pružiti ili nećemo.

Bošnjaković: Nije bilo propusta

"Ovo što je došlo bila je ograničena pravna pomoć", pravdao se novinarima ministar Bošnjaković dodajući kako oni dnevno zaprimaju oko 4 tisuće raznih zahtjeva za međunarodnu pomoć. Nekada je riječ o kaznenim, a nekada u građanskim stvarima.

Bošnjaković je rekao da je za optužnice doznao onog trenutka kada su otišle prema sudu u Osijeku te smatra kako nije bilo propusta u ovom slučaju.

Pročitajte više