Očitovanje hrvatske Vlade o generalu Čermaku stiglo u Haag

GLASNOGOVORNIK Haškog suda Refik Hodžić kazao je danas da je do Raspravnog vijeća Haškog suda stigla informacija hrvatske Vlade o tome kako je general Ivan Čermak poštovao uvjete privremene slobode, javlja HRT.

U telefonskom razgovoru za spomenutu televiziju Hodžić je izjavio da će Raspravno vijeće Haaškog suda, a koje je u petak suspendiralo odluku o privremenom puštanju na slobodu hrvatskih generala Ivana Čermaka i Mladena Markača koje vrijedi od 8. veljače i naredilo da se toga dana vrate u pritvor UN-a u Scheveningenu, informaciju uzeti u obzir.

Sudsko je vijeće Haškog suda (ICTY), naime, 18. siječnja, pozivajući se na fotografije i pisanje tjednika Globus (koji je prošle srijede objavio da je general Čermak triput izišao iz kućnog pritvora) od hrvatske Vlade i obrane generala Ivana Čermaka zatražilo hitno očitovanje o tome poštuje li on uvjete pod kojima je pušten na privremenu slobodu.

Odvjetnici generala Ivana Čermaka i Mladena Markača na sjednici koju je raspravno vijeće Haškog suda zakazalo za 9. veljače zatražit će ponovno puštanje na privremenu slobodu njihovih branjenika.

B.S.

Pročitajte više