Krstičević zaposlio učiteljicu i fizioterapeutkinju da mu paze na financije u ministarstvu

Foto: FAH, 123rf

KRAJEM prošle, 2017. godine, Ministarstvo obrane raspisalo je natječaj za 64 radna mjesta. Bez problema ih je popunilo, državna služba još uvijek je iznimno primamljiva. Pozornost su nam privukla dva zaposlenja.

Fizioterapeutkinja će kontrolirati isprave

MORH je u upravi za financije, na radnom mjestu stručnog referenta za evidenciju isprava, zaposlio fizioterapeutkinju. Na to radno mjesto javilo se čak 348 kandidata, ali u Ministarstvu su zaključili da njihovim zahtjevima najbolje odgovara osoba školovana da pomaže zalječenju slomljenih kostiju, iščašenih zglobova, reumatskih bolesti ili problema s išijasom. Da kontrolira isprave.

Nju je Ministarstvo obrane zaposlilo na razini ispod njezine stručne spreme.

“Za  navedeno radno mjesto Pravilnikom o unutarnjem  redu Ministarstva obrane propisani su, pored ostalih uvjeta, završena srednja stručna sprema - gimnazija,  ekonomska, upravna ili druga strukovna škola. S obzirom na to da kao prvostupnik fizioterapije ima stečenu srednju stručnu spremu – gimnaziju, ispunjava traženi uvjet srednje stručne spreme”, odgovorili su na Indexov upit iz Ministarstva obrane.

Učiteljica će raditi kao računovođa

U Upravi za proračun i financije, Sektoru za financije i računovodstvo, Službi za financijske i računovodstvene poslove, Odjelu za knjigovodstvo i financijsko izvješćivanje, pak, zaposlili su učiteljicu. Za financijske poslove između 181 kandidata MORH je izabrao magistru primarnog obrazovanja. Iako titula magistrice zvuči jako važno, riječ je zapravo o učiteljici.

Koja bi u Ministarstvu obrane trebala obavljati posao za koji bi puno kvalificiraniji bio netko ekonomskog obrazovanja, recimo računovođa.

Sve po zakonu

U MORH-u u ovim zapošljavanjima ne vide ništa sporno. “Sukladno Uredbi raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi Komisija za provedbu javnog natječaja provela je postupak pisanog testiranja i intervju te su i primljene u državnu službu”, poručili su iz MORH-a.

 

Pročitajte više