koronavirus u svijetu

Brat američke senatorice Elizabeth Warren umro od covida-19

Foto: EPA

NAJSTARIJI brat američke senatorice Elizabeth Warren, bivše kandidatkinje za demokratsku predsjedničku nominaciju, umro je u utorak navečer nakon što se zarazio novim koronavirusom, potvrdila je senatorica u četvrtak.

86-godišnji Donald Reed Herring, zvani Don Reed, bio je vojni pilot koji je letio u stotinama misija u Vijetnamu.

"Bio je šarmantan i zabavan, rođeni vođa", napisala je na Twitteru Warren, senatorica iz Massachusettsa.

Herring je umro u Oklahomi, saveznoj američkoj državi u kojoj je Warren rođena i u kojoj još uvijek žive njena dva druga brata, John i David, također ratni veterani.

Warren je glasna kritičarka odgovora republikanskog predsjednika Donalda Trumpa na pandemiju novog koronavirusa, koji je ubio više od 47.000 Amerikanaca. Smatra se izglednim izborom za potpredsjedničko mjesto vjerojatnog kandidata demokrata na predsjedničkim izborima u studenome Joea Bidena.

Tijekom kampanje za kandidaturu Warren je često spominjala svoju braću. Često je spominjala i da su dvojica od njih, uključujući Dona Reeda, cijelog života republikanci koji su se ipak s njom slagali oko temeljnih nejednakosti koje su potkopale ekonomski i politički sustav SAD-a, a to je bio dio njenog argumenta da načela njenog programa dijele i konzervativni i liberalni Amerikanci.   

Iako nijedan od braće nije bio u njenoj kampanji, pojavili su se u videosnimci u siječnju ističući kvalitete svoje mlađe sestre Betsy.

Opasnost od zaraze spriječila je obitelj da posjećuje svoje članove u medicinskim ustanovama.

"Zahvalna sam medicinskim sestrama i osoblju koji su se brinuli za njega, no teško je znati da nije bilo nikoga iz obitelji da ga drži za ruku ili još jednom kaže 'volim te' - i da nema sprovoda na kojem bi se mi koji smo ga voljeli okupili", napisala je Warren na Twitteru. "Jako ćeš mi nedostajati, brate."

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više