Od montera do člana Uprave HEP-a: Napredovanje po HSS-ovoj liniji?

RIJEČIMA "to su bedastoće i nebuloze" komentirao je ministar poljoprivrede Božidar Pankretić napise Jutarnjeg lista o tome da je nakon što je HSS ušao u novu koalicijsku Vladu elektromonter Stjepan Tvrdinić strelovito je napredovao u HEP-u - od radnika u Elektri Karlovac je za četiri godine je došao do pozicije člana Uprave za optimiranje rada mrežnih sustava te prima plaću od čak 27 tisuća kuna. Pankretić je naveo kako Tvrdinićevo napredovanje u HEP-u nema nikakve veze sa njegovim članstvom u HSS-u.

Tvrdinić je u HEP-u zaposlen od 1981. godine, a do 2005. godine je radio kao majstor, a potom i kao referent u Elektri Karlovac. 12. siječnja 2005. godine Tvrdinić je s mjesta referenta unaprijeđen na mjesto koordinatora poslova u Upravi HEP-a. Tri godine kasnije, na sjednici održanoj 18. ožujka 2008. Nadzorni odbor HEP-a imenovao ga je članom Uprave.

"Dok nije postao član Uprave, redovno je na Jakuševcu prodavao stare automobile, rashladne uređaje i slično. Radio je kao zaposlenik, da bi početkom 2008. preko noći postao član Uprave. U tvrtki nije nimalo omiljen s obzirom na ponašanje i način ophođenja s podređenima", ispričali su Jutarnjem listu djelatnici HEP-a te dodali kako je on u HEP-u postao značajni faktor kada je osnovao Udrugu hrvatskih branitelja HEP-a koja obuhvaća oko 4.000 ljudi. Tvrdinić cijelu situaciju nije želio komentirati.

Pročitajte više