Od nedjelje zahlađenje, sutra moguć snijeg

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

DANAS SE očekuje djelomice ili pretežno sunčano na Jadranu, a u sjevernim predjelima unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz mogućnost za slabu oborinu, većinom kišu, prognoza je DHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, ujutro na Jadranu umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 11, na obali i otocima između 12 i 15 °C.

Istočna Hrvatska

Pretežno oblačno, mjestimice uz kratkotrajnu slabu oborinu, većinom kišu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u noći u okretanju na sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 6 do 8 °C.

Središnja Hrvatska

Prevladavat će oblačno, ponegdje uz mogućnost za kratkotrajnu i slabu oborinu, većinom kišu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura od 8 do 10 °C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice i pretežno sunčano uz više oblaka sredinom dana i popodne. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni. Najviša dnevna temperatura od 6 do 9 °C.

Istra

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Prijepodne će puhati slaba do umjerena bura i istočnjak, zatim jugo i jugozapadnjak, a u noći sjeverozapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka će uglavnom od 1 do 3 °C, u unutrašnjosti Istre od -2 do 0 °C, a najviša dnevna od 11 do 13 °C.

Sjeverni Jadran

Barem djelomice sunčano, mjestimice uz umjerenu i povećanu naoblaku. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, ujutro pod Velebitom umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 11 do 14 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, navečer u okretanju na sjeverozapadni, a ujutro ponegdje umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura između 13 i 15 °C.

Od nedjelje dosta hladnije, sutra moguć snijeg

"U dane vikenda promjenjivo oblačno, ponegdje uz slabe oborine, a početkom tjedna obilje sunca. Subota će pritom biti vjetrovita sa sjevernim vjetrom. Od nedjelje zamjetno niža temperatura.

Pretežno sunčano idućih dana na Jadranu, u nedjelju na sjevernom dijelu uz prolazno više oblaka moguće je mjestimice malo kiše. Puhat će bura, povremeno jaka, mjestimice i olujna. Kao i na kopnu, od nedjelje osjetno hladnije", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

DHMZ navodi kako će sutra biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja i razmjerno vjetrovito. U prvom dijelu dana više oblaka te češća mjestimična i većinom slaba kiša. Uz zahladnjenje će u drugom dijelu dana na kopnu prelaziti u susnježicu i snijeg te postupno prestajati uz razvedravanje. Zapuhat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, sredinom dana i popodne s olujnim udarima, a na Jadranu bura i tramontana. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 2, na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna između 5 i 10, na Jadranu od 10 do 14 °C.

Pročitajte više