Od obećanog društva znanja došli do prodaje udžbenika "na ledini"

"PITANJE školskih udžbenika koje se svelo na prodaju po ledinama postala je paradigma aktualne vlasti Jadranke Kosor", rečeno je danas na konferenciji za novinare u sjedištu SDP-a u Zagrebu na temu "Nova školska godina: stari ali i novi problemi". O problemima aktualne vlasti govorili su saborski zastupnici SDP-a Gvozden Flego i Marija Lugarić koji su naglasili da Hrvatska ne može izaći iz krize bez ulaganja u znanje.

Ponižena djeca i roditelji

Zastupnici SDP podsjetili su danas kako je vrh HDZ-a često znao govoriti o "Društvu znanja" koje se danas slijedom posljednjih događaja "svelo se na puko prodavanje udžbenika na ledini".

"Odlukom Vlade o bacanju starih udžbenika poniženi i djeca i roditelji koji moraju prodavati stare knjige kako bi povećali kućni budžet, a roditelji su poniženi jer moraju svojoj djeci ali i javno priznati da nemaju novaca za nove udžbenike", naglasila je danas zastupnica Lugarić opominjući Vladu da prečesto bahato odbacuje prijedloge oporbe te donosi kontraproduktivne zakone.

Vlada radi samo štetu

"Ova dezorijentirana Vlada samo radi na štetu svojih građana", rekao je zastupnik Flego podsjetivši da je vlada za milijardu kuna rebalansima smanjila sredstva za obrazovanje.

"Kosor zapravo odustaje od programa na kojima je dobila izbore", zaključio je Flego.

Pročitajte više