ODABRAN KUPAC HOTELA ´THERAPIA´; RADNICIMA DANAS 80 POSTO PLAĆA

Ponude za kupnju crikveničkog hotela Therapia i Turističkog naselja Kačjak u Dramlju koji posluju u sklopu hotelskoturističkog poduzeća Jadran d.d. otvorene su danas popodne, a članovi Nadzornog odbora, uz uvjet dopune, odabrali su ponudu kupca koji je za hotel Therapiju ponudio nešto više od pet milijuna kuna koliko je iznosila početna cijena.L

Predsjednica Uprave Jadrana Vesna Parat kazala je da Uprava do ostvarenja kupnje neće objaviti ime ponuđača dodavši da je riječ o poznatoj osobi. Do kraja godine svoju ponudu kupac treba dopuniti jamstvom otplate duga hotela Hypo banci.

Na natječaj za kupnju hotela Therapije dostavljeno je nekoliko ponuda od kojih su dvije bile kvalitetne, a ponude za kupnju TN Kačjaka čija je početna cijena bila oko 7 milijuna kn bile su nepotpune, dodala je.

Poduzeće Jadran imalo je 15 hotela i dva autokampa, a nedavno je prodano pet hotela. Poslovanje opterećuju dugovanja od oko 300 milijuna kn, pa Uprava prodajom objekata nastoji priskrbiti novac za financijsku sanaciju, deblokadu računa i izbjegavanje pokretanja stečajnog postupka.

Radnici od Jadrana potražuju više od 35 milijuna kn. Jučer im je isplaćen dio listopadske plaće (1300 kn) zbog čega je tridesetak zaposlenih u hotelu Therapiji jučer i danas mirno prosvjedovalo.

Parat im je danas priopćila da je danas isplaćen i drugi dio, odnosno ukupno 80 posto plaća za listopad. Kazala da će ostatak listopadskih i plaće za studeni vjerojatno biti isplaćene do kraja ove godine.

Sezonskim radnicima plaće su u cijelosti isplaćene te je to vjerojatno povećalo nezadovoljstvo stalno zaposlenih, istaknula je Parat. Smatra da provođenje programa sanacije i izbjagavanja stečaja spriječava to što se više od 400 radnika putem suda, a radi neisplaćenih potraživanja, uknjižilo na četiri Jadranova hotela te da to onemogućuje njihovu prodaju.

Sindikat ugostiteljstva i turizma Hrvatske, većinski sindikat u Jadranu, prosvjede skupine radnika nije podržao.

Pročitajte više