Odbjegli pripadnik Zemunskog klana ubija po Europi za novac

NINOSLAV KONSTATINOVIĆ, odbjegli pripadnik zemunskog kriminalnog klana, nalazi se u blizini Napulja u Italiji i tamo radi kao profesionalni ubojica za talijansku mafiju, tvrdi Blic.

Konstatinović je, saznaje beogradski Blic od izvora bliskog srpskim sigurnosnim krugovima, prije dvije godine u Italiji pronašao utočište te je od tada pod zaštitom tamošnje mafije. isti izvor navodi kako je tu informaciju dobio preko kolega iz Nizozemske.

"On se dugo skrivao u Nizozemskoj, gdje je već otprije imao dobre veze u tamošnjem podzemlju. njegov brat Slađan 2003. godine uhićen je u nizozemskoj, a Ninoslav je sam za dlaku izbjegao uhićenje i pobjegao", dodaje Blicov izvor.

Sve do prije dvije godine, Konstatinović je uz pomoć nizozemskih kriminalaca nastavio prodavati drogu, no policija mu je ušla u trag i bilo je jasno da će ga uhititi, a on je u zadnji čas pobjegao u Italiju, pod okrilje napuljske mafije.

Zemunski ubojice zlata su vrijedni na crnom kriminalnom tržištu, zbog velikog iskustva u likvidacijama, a to je napuljska mafija očito prepoznala i angažirala ga, kaže Blicov sugovornik. Mafija ga, prema njegovim riječima, koristi kao vanjskog čovjeka, kojeg se koristi samo po potrebi.

"Kad se procjeni kako bi on mogao sudjelovati u nekoj likvidaciji, oni ga dovedu. On se zna snaći u bilo kojoj situaciji, jedan na jedan, zna pucati iz automobila ali zna i pratiti žrtvu, što ga čini idealnim za rješavanje sukoba u podzemlju", zaključuje.

K.S.
Foto: AFP (Arhiva)

Pročitajte više