Odgođena rasprava za Juricu jer mu je odvjetnik bolestan

Te

PRVO ročište na suđenju bivšem veleposlaniku u Washingtonu Nevenu Jurici kojega je sudac Ivan Turudić zakazao za danas odgođeno je jer je njegov odvjetnik Ante Madunić bolestan o čemu je priložio liječničku dokumentaciju. Suđenje će se nastaviti 21. travnja.

Na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost, a održano je 3. ožujka Jurica je izjavio kako nije kriv.

Neven Jurica je optužen za zloporabu položaja i ovlasti jer se kreditnim karticama i novcem diplomatske misije koristio za osobne potrebe i plaćanje raznih privatnih računa. Osim toga, Juricu se tereti i za prikrivanje trošenja novca u privatne svrhe lažiranjem troškova reprezentacije, pri čemu je Jurica krivotvorenu dokumentaciju dostavljao MVP. U srpnju prošle godine Jurica je zatražio razrješenje.

Odvjetnik Nevena Jurice, Ante Madunić složio se s ispitivanjem nekih Uskokovih svjedoka među kojima su i djelatnice veleposlanstva u Washingtonu. Prema riječima branitelja Ante Madunića, njegov branjenik je uplatio iznos koji pokriva neopravdane troškove te nije htio steći nikakvu protupravnu korist za koju ga se tereti. "Ne samo da je uplatio, već je za 21 tisuću dolara preplatio onaj svoj neopravdani trošak", rekao je Madunić prije nekoliko dana za Index.

Madunić je kazao kako ovaj postupak ne namjeravaju otezati te da nisu tražili ni vještake ni svjedoke te da su bili za sve kompromise s Državnim odvjetništvom i Uskokom.

Pročitajte više