Odgođeno suđenje Dužnoviću za pljačku banke: Grbavca ubio metak koji se odbio od zida?

NA ZAGREBAČKOM Županijskom sudu danas su, u slučaju pljačke RBA banke u Sesvetama, trebali svjedočiti vještaci Vojin Maštruko i Josip Škavić, no njihovo pojavljivanje pred sudskim vijećem odgođeno je zbog bolesti suca Vladimira Vinje.

Pljačku u kojoj je poginuo mladi policajac Ivan Grbavac u svibnju prošle godine izveo je Kazimir Dužnović, a u njoj je ranjeno još pet osoba. Vještaci su trebali napokon utvrditi kako je poginuo mladi policajac, je li od metka iz Dužnovićevog oružja ili u "prijateljskoj vatri" svojih kolega koji su se tog tragičnog popodneva našli u banci. Neslužbeno se doznaje kako u nalazu vještaka Vojina Maštruka stoji da je Grbavac poginuo od metka koji se odbio od zida.

Sporan pištolj policajca Gorana Blaževića

U ovom slučaju sporan je pištolj policajca Gorana Blaževića koji policija nije dostavila vještacima, a Dužnovićeva obrana tvrdi kako je baš iz njega bio metak koji je ubio Grbavca. Na suđenju održanom 16. prosinca prošle godine sudac Vladimir Vinje obavijestio je da je od balističara dobio podatak kako spornog pištolja nema. Vještaci su dobili dodatni rok do 4. siječnja za dovršetak nalaza kojim bi trebali objasniti kako je umro Ivan Grbavac.

Tijekom suđenja pojavile su se dvije verzije priče o njegovom ubojstvu. Po jednoj se ulazna rana metka koji je ubio Grbavca nalazi s prednje strane, dok je u drugoj on s leđa. Budući da su se Grbavac i Dužnović u banci gledali licem u lice, ako je točna verzija o ulaznoj rani s leđa, to znači kako je Grbavca ubio njegov kolega policajac. Dužnović je uz ubojstvo, optužen i za još pet pokušaja ubojstva. No, zbog odgođenog suđenja niti danas nismo saznali tko je ubio mladog policajca Ivana Grbavca.

Pročitajte više