Odgođeno suđenje ujni i nećaku za ubojstvo iz 2011. On nije došao: "Zaspao sam"

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

JUTROS je u Splitu odgođen početak ponovljenog suđenja za ubojstvo Domagoja Novoselnika na Hvaru u ljeto 2011. Kako piše Dalmatinski portal, početak suđenja je odgođen jer se optuženi Matija Franc nije pojavio na sudu.

Franc se uoči rasprave javio sutkinji i rekao da neće doći jer je zaspao, a pospanost je opravdao radom na virovitičkom Adventu. Pred sudskim vijećem pojavila se Slađana Novoselnik, o kojoj se u medijima pisalo kao o "fatalnoj ujni", optužena da je poticala suprugovog tada maloljetnog nećaka na ubojstvo.

Dalmatinski portal piše da je rasprava odgođena za početak veljače, a Franc će dobiti pismeni poziv s napomenom prisilnog dovođenja u slučaju izostanka.

Treće suđenje

Ovo je već treće suđenje Slađani Novoselnik i njezinom nećaku za ubojstvo koje je šokiralo Hrvatsku. Njezin suprug pronađen je mrtav, a ujna i nećak su isprva pokušali prikazati cijeli slučaj kao samoubojstvo. No ubrzo je otkriveno kako su njih dvoje razmjenjivali poruke te bili u vezi. 

Novoselnik je u rujnu 2012. osuđena na 22 godine zatvora, dok je Franc dobio maksimalnu kaznu za maloljetnike od 10 godina zatvora. Nova pravomoćna presuda stigla je u rujnu 2017. kada je Franc dobio osam godina zatvora, a Novoselnik je oslobođena.

Vrhovni sud je ukinuo obje presude. Proteklih godina se bezuspješno pokušalo započeti s novim suđenjem. Novoselnik je u medijima demantirala vezu s nećakom svog ubijenog supruga. Rekla je da je kobne večeri zaspala te da je vidjela mrtvog muža i nećaka s nožem u ruci kraj njega nakon što se probudila.

Pročitajte više