Odgovor Zorana Šprajca uredniku Kovačeviću: Udaljio si se od istine!

"NISAM namjeravao polemizirati preko medija, ali kolega Kovačević se malo udaljio od istine", tvrdi Zoran Šprajc u odgovoru kojeg je putem Indexa odlučio poslati glavnom uredniku HRT-a Bruni Kovačeviću.

> Šprajc maknut iz Dnevnika!

> Oglasio se i Kovačević: Istina je da sam došao osobno u studio i zabranio obračun putem etera!

Kovačević je, naime, priopćio da je radnu verziju spornog teksta u HRT-ovom sustavu vidio još tijekom poslijepodneva, te da je, nakon što je dobio gotov tekst, upozorio Šprajca da ne odobrava obraćanje Programskom vijeću putem etera.

Šprajc tvrdi suprotno, te kaže da je Kovačević zajedno s njim i kolegom Stipom Alfierom redigirao tekst. "Po logici stvari redigirani tekst je završna verzija teksta i kao takav je i išao van", tvrdi Šprajc.

"Ni točka ni zarez nakon toga se nisu mijenjali. E-mail koji Kovačević spominje i u kojem se ne slaže s emitiranjem teksta kojeg je redigirao poslao mi je nakon Dnevnika. Kako bi i on imao pisani trag da se može oprati od svega", ističe Šprajc.

Presedan je da glavni urednik upada u studio

"Ali i to je sve nebitno. Ono što je presedan u povijesti televizije jest da Glavni urednik upada u studio i režiju i zabranjuje emitiranje priloga koji je prethodno odobrio, da su mu zbog toga poslušnost odbila oba urednika Dnevnika i cijela režija", napominje Šprajc naglašavajući kako je drugi presedan da ga se kažnjava s najtežom diciplinskom mjerom - opomenom pred otkaz.

"Niti ja niti moje kolege prije toga nismo imali priliku za očitovanje ni Upravi ni pravnoj službi. Kod nas čak i izricanje kazne za pušenje podrazumijeva prethodno očitovanje", napominje na kraju Šprajc.

Pročitajte više