Odigrana predstava Europske kazališne konvencije "Zdrav sam i dobro mi je "

Predstava "Zdrav sam i dobro mi je" izvedene kao zajednički projekt četiriju kazališta na četiri jezika u okviru Europske kazališne konvencije odigrana je večeras u Rijeci na Trgu Riječke rezolucije u sklopu manifestacije "Riječke ljetne noći".

Autor i redatelj predstave je Marjan Bevk. U predstavi su sudjelovala Slovensko narodno gledališče iz Nove Gorice, Talijanska drama HNK "Ivana pl. zajca" iz Rijeke, Nemzeti Szinhaz iz Budimpešte i Stadttheater iz Klagenfurta. Predstava je odigrana na njemačkom, slovenskom, mađarskom i talijanskom jeziku. Glumili su Alide Bevk, Gorazd Jakomini, Branko Ličen, Peter Vida, Maximillian Mueler i Giulio Marini.

Predstava je građena na službenoj vojničkoj dopnisnici koju su vojnici s bojišnice slali kućama prije velikih ofenziva a koja je sadržavala samo rečenicu "Zdrav sam i dobro mi je" bez mogućnosti dopisivanja bilo čega drugoga. Autor je prešućene poruke u toj dopsinici predstavio u predstavi kroz fragmente pisama i intimnih dnevnika te monologe vojnika.

(Hina) xdsil yvkn

Pročitajte više