Odjel za zaštitu MUP-a i četiri policijske uprave nagrađene za osiguranje Pape

MINISTAR unutarnjih poslova Šime Lučin u povodu Dana državnosti danas je pohvalio i nagradio Odjel za zaštitu MUP-a i četiri policijske uprave zbog organizacije i osiguranja petodnevnog posjeta pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj.

Ministar Lučin ocijenio je da je sigurnost za vrijeme posjeta Pape bila na visokoj razini, te da su to potvrdili vatikanski dužnosnici i strani mediji.

Za dobru organizaciju te sigurnost hodočasnika i Pape pohvaljene su i nagrađene Primorsko-goranska, Osječko-baranjska, Dubrovačko- neretvanska i Zadarska policijska uprava, te Odjel za zaštitu MUP-a.

Lučin je u Ravnateljstvu policije također pohvalio Policijsku upravu zagrebačku za organizaciju nedavno održane Konferencije šefova policija glavnih gradova Europe.

Zagrebački policajac Marko Blaić pohvaljen je za svoj rad kao tzv. kontakt policajac u okviru pilot projekta "Policija u zajednici". Za rad na budućem zajedničkom projektu Obalne straže MUP-a i Ministarstva pomorstva, prometa i veza pohvaljen je vanjski suradnik MUP-a Igor Kekez.

Pročitajte više