Odluka o zatvaranju i otkazima u Dalmacijavinu nakon što se vidi je li Zadro uplatio 70 milijuna kn

Screenshot: HRT

SKUPŠTINA vjerovnika Dalmacijavina u stečaju donijet će odluku o gašenju pogona i otkazima za gotovo 300 radnika nakon isteka roka u kojem kupac Marinko Zadro, suvlasnik Viro grupe, mora uplatiti 70 milijuna kuna.

Stečajni upravitelj Perica Mitrović predložio je Skupštini da se radnicima daju otkazi, a pogoni ugase  krajem mjeseca radi lakšeg preuzimanja tvrtke, koju je Zadro kupio još u veljači na prodajnom ročištu u splitskom Trgovačkom sudu. Državno odvjetništvo zatražilo je, pak, da se sa odlukom pričeka dok ne istekne rok, a to je 16. studeni, dakle, kraj idućeg tjedna.

Koliko Dalmacijavino može opstati, ako Zadro ne položi 70 milijuna kuna? 

Stečajni upravitelj Mitrović nada se da će Zadro ispuniti svoju obavezu. U ovom trenutku nije nam bio spreman otkriti što će se dogoditi ukoliko to ipak ne bude slučaj. Koliko još Dalmacijavino u stečaju može opstati, ukoliko kupac odustane od kupovine? Po prijedlogu Mitrovića, pogoni su se trebali zaustaviti krajem mjeseca, a tek nešto duže radile bi trgovine jer stižu novogodišnji blagdani pa se računa na povećanu prodaju raspoloživih zaliha.

Pipija ima još za šest mjeseci, što će biti nakon toga, kao i sa gotovo 300 radnika Dalmacijavina u stečaju, zasad se nitko ne usudi reći. Zadro je već najavio seljenje pogona u Drniš, moguće i Hercegovinu.

 

Pročitajte više