Odluku o prodaji TLM-a potpisala Jadranka Kosor

IAKO je za malverzacije u trokutu HEP - TLM - Aluminij i prodaju struje po nižim cijenama kaznenu prijavu zaradio bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec, samu odluku o prodaji TLM-a potpisala je 2007. godine današnja premijerka Jadranka Kosor.

"Odluku o prihvaćanju ponude za kupnju dionica društva Tvornica lakih metala d.d., Šibenik", kojom je domaći konzorcij Adrial odabran za privatizaciju TLM potpisala je tada potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, piše Novi list. Taj je dokument potpisan 19. travnja 2007. godine, a odluka je donesena na zatvorenom dijelu Vladine sjednice.

U istrazi se neće ispitati ministri i članovi užeg kabineta Vlade

On je i sastavni dio dokumentacije Hrvatskog fonda za privatizaciju u vezi Tvornice lakih metala. Tom odlukom Vlada prihvaća preporuku Upravnog odbora HFP-a da Adrial preuzme dio državnog udjela od 80,2 posto TLM-a, koji je imao nominalnu vrijednost 442 milijuna kuna.

Taj potpis Jadranke Kosor na odluku Vlade u dobrom dijelu objašnjava tvrdnje Damira Polančeca kako je kriv za TLM koliko i ostali članovi užeg kabineta Vlade. Uskok je najavio kako će u toj istrazi ispitati 50-ak svjedoka, no među njima se ne nalaze članovi Vlade, a među njima nisu čak niti oni ministri koji su bili u Upravnom odboru HFP-a. 

Pročitajte više