Odmor na svjetioniku u Jadranu - najbolji na svijetu

NAKON što je uplatio trodnevni odmor na jednom osamljenom jadranskom otočiću, na kojem je jedina zgrada svjetionik, Kanađanina Paula Meadea uhvatio je strah - ne toliko za sebe, koliko sa svoju suprugu i šestogodišnju kćer koje je odlučio povesti na neuobičajen odmor.

No, nakon tri dana odmora na hrvatskom otočiću sa svjetionikom, kojem u izvještaju objavljenom u kanadskom listu The Province nažalost ne navodi ime (spominje samo da se nalazi na 45 minuta vožnje brodom od Rovinja), Paul je zaključio kako se radi o najboljoj mogućoj odluci koju je mogao donijeti.

Ipak, krenimo redom. Paul Meade u nedjelju je objavio svoj izvještaj u listu The Province, kojeg je potom prenio portal Canada.com. Iako je odmor na osamljenom otočiću zamislio kao romantično putovanje, priznaje da se, kako se datum polaska bližio, sve više plašio zbog činjenice da će tri dana (a možda i dulje, ovisno o vremenskim prilikama) biti u potpunosti odsječen od civilizacije.

Do otoka sa svjetionikom prebacila ih je taksi-brodica, čiji im je kapetan kazao kako će po njih doći za tri dana, ukoliko vrijeme to dozvoli.

"Ako vrijeme bude loše, mogli bi ostati ovdje neko vrijeme." - rečeno je turistima iz Kanade, kojima nije bilo posve svejedno nakon takve izjave. No, svi njihovi strahovi raspršili su se kad su upoznali  simpatičnog Zorana, koji živi na otočiću i brine se o radu svjetionika.

"Kad smo se probudili, postali smo svjesni apsolutne tišine. Nije se čulo ama baš ništa, čak ni valove. Bilo je toliko mirno i tiho da sam spavao bolje negoli u zadnjih par mjeseci." - piše oduševljeni Paul, pa dodaje: "More oko otočića bilo je mirno i prekrasno, bez obzira na činjenicu da je rujan. Bilo je savršeno za ronjenje."

"Iako je more bilo vrlo mirno, osjetio sam kako me strujanja vode podižu i spuštaju. A pod vodom - fascinantan prizor. Velik broj riba plivao je tik pod površinom, u razini mog pogleda. Bilo je to neobično iskustvo." - navodi Kanađanin fasciniran prirodnim ljepotama Jadrana.

Osim ronjenja u kristalno čistom moru, Paula i njegovu obitelj oduševili su zalasci sunca. Bez obzira na oblake, pogled na sunce kako uranja u more na zapadu bio je jednostavno spektakularan, navodi se u Paulovom izvještaju.

Iako će nekome tri dana u izolaciji na otočiću sa svjetionikom zvučati dosadno, piše Paul, radi se o jednom od najboljih mogućih mjesta za odmor na svijetu.

Pročitajte više