Određen pritvor ubojici mladića (19) u Sarajevu. Iza rešetaka idu i pomagači

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Županijski sud u Sarajevu danas je odredio pritvor Ademu Šumanu (23), osumnjičenom za bezobzirno ubojstvo 19-godišnjeg mladića počinjeno u nedjelju, kao i još dvojici mlađih muškaraca osumnjičenih da su ubojici pomogli u pokušaju bijega. 

Jednomjesečni pritvor sud je odredio zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke.

"Ubio je Farisa na bezobziran način"

Tijekom ročišta za određivanje pritvora županijska tužiteljica je upozorila kako je Šuman na bezobziran način ubio Farisa Pendeka (19) nakon bizarne svađe u prometu.

Prema do sada prikupljenim dokazima, Šuman je započeo svađu s trojicom mladića koji su bili u automobilu te se s njima želio fizički obračunati.

Nakon toga je posegnuo za oružjem koje je imao u svom automobilu i pri tom pucao na drugo vozilo u kojemu je sjedio Pendek, koji uopće nije sudjelovao u svađi.

"Školski primjer kaznenog djela ubojstva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju"

"Ovo kazneno djelo je školski primjer kaznenog djela ubojstva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju", kazala je na ročištu tužiteljica Iva Kurilić. 

Tijekom dosadašnje istrage utvrđeno je i kako je ubojica ovisnik o narkoticima i uz to je višestruko kažnjavan. Obrana je pak tražila da Šuman ostane na slobodi uz tvrdnje kako se u protivnom nema tko skrbiti o njegovoj malodobnoj kćeri i drugim članovima obitelji.

Pročitajte više