Održan dobrotvorni koncert "17. Božić u Ciboni"

TRADICIONALNI koncert božićnih pjesama pod naslovom "17. Božić u Ciboni", održan je večeras na blagdan sv. Stjepana, u Košarkaškom centru "Dražen Petrović" u Zagrebu, u organizaciji Glasa koncila, HRT-a i Košarkaškog kluba Cibona.

Ta glazbena manifestacija koja svake godine okuplja sve više izvođača, utemeljena je 1989. na inicijativu tadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića, a prihod od koncerta svake se godine namjenjuje za obnovu zagrebačke katedrale.

Na kraju koncerta nazočnima u dvorani te svima u Domovini i inozemstvu Božić je čestitao zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Okupljenima je Božić čestitao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te je priopćio kardinalu Bozaniću i cjelokupnoj javnosti da Grad Zagreb preuzima "ulogu generalnog sponzora u dovršetku obnove zagrebačke katedrale u cjelosti".

Nadbiskup Bozanić, čestitavši Božić, u kratkom obraćanju zahvalio je organizatorima, svim izvođačima koncerta, a poglavito djeci, te gradonačelniku Bandiću.

"Božić nas okuplja po nama dragim hrvatskim božićnim pjesmama. Božić nas povezuje, unosi dobrotu među ljude i to je ono što se naziva božićnim humanizmom, koji se osjeća ovih dana u našoj sredini a posebice u našim obiteljima", kazao je zagrebački nadbiskup.

Istaknuo je kako je mir koji se osjeća u ovim blagdanskim danima, Božji dar, odnosno proslava Božjeg sina koji je postao čovjekom.

"Upravo Kristovo rođenje i dobra volja koju Krist donosi, orijentiri su Božića", poručio je večeras iz Cibone zagrebački nadbiskup Bozanić, poželjevši svima puno mira i blagoslovljenu novu 2006. godinu.

Koncert u Ciboni režirao je Krešimir Dolenčić po scenariju Mije Gabrića, sudjelovali su vodeći hrvatski glazbeni umjetnici, zborovi svih zagrebačkih župa te brojna djeca i mladi, a izravno ga je prenosila Hrvatska televizija.

Pročitajte više