Održan Oracle Technology Day

ORACLE Hrvatska organizirao je u utorak u prostorijama kina Multiplex Cinestar u Zagrebu cjelodnevni seminar posvećen Oracle 10g Grid računalstvu.

Ove godine, Oracle Technology Day je sadržajno postao bogatiji i uz "vruće" teme iz tehnološkog svijeta donio i novosti iz svijeta Oracle usluga. Predavači su bili stručnjaci iz Oracle Hrvatska koji su prisutnima pokazali tehnološke novosti iz svijeta Oracle tehnologije te Oracle Podrške.

Duško Vukmanović imao je zanimljivu temu: Portlet Developer, Page Designer, Content Contributor /Business User, Integrated Execution Environment Administrator. Integracijom aplikacija i poslovnih dokumenata portal omogućuje korisnicima pristup informacijama preko jednostavnog Web sučelja. Oracle10g Portal, komponenta Oracle10g aplikacijskog servera, je kompletno rješenje za izgradnju, pokretanje i održavanje portala za organizacije.

U zadnjem Forrester izvještaju, od prije 10-tak dana, Oracle10g aplikacijski server je proglašen vodećom aplikacijsko serverskom platformom. Prezentacija je predstavila osobine Oracle Portala za korisnike koji sudjeluju u izgradnji portala: programere, dizajnere stranica, korisnike koji doprinose sadržaju i administratore.

Morana Kobal Butković pripremila je dvije teme: najavila je Oracle Database 10g Release 2 i predstavila Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control. Nakon što je u siječnju prošle godine izdana Oracle 10g baza podataka, prva relacijska baza dizajnirana za Grid računalstvo uz zadovoljenje zahtjeva za visokom kvalitetom usluge i što nižim troškovima nabave i održavanja, u prosincu prošle godine na Oracle OpenWorldu najavljena je sljedeća verzija 10g baze podataka.

Antun Vukšić prezentirao je Oracle Data Pump i Transportable tablespaces Oracle Data Pump i Transportable tablespaces predstavljaju sastavni dio Oracle 10g infrastrukture, te administratorima baza podataka pružaju mehanizam za prijenos podataka između Oracle sustava. U prezentaciji je Vukšić objasnio nove mogućnosti koje olakšavaju upravljanje i znatno ubrzavaju sam proces prijenosa podataka.

Prezentacijom "Kako dobiti najviše korištenjem Oracle tehničke podrške?" Davor Radić je svim Oracle korisnicima približio postojeće i pojasnio sve nove funkcionalnosti Metalink portala koji predstavlja osnovno sučelje u interakciji između korisnika i Oracle tehničke podrške. Glavne teme odnose se na: Pretraživač baze znanja, Dijagnostičke alate, Oracle Collaborative Support, Administracija korisnika i sl.

Pročitajte više