Odvezao prijatelja do Maksimira da ukrade Mercedes

ZAGREBAČKA policija uhitila je 36-godišnjeg muškarca koji je svog prijatelja doveo u autu da ukrade Mercedes od vlasnika koji se htio parkirati u vlastitu garažu.

Prije dva dana, podsjetimo, na području Maksimira u Kvitničkoj ulici, maskirani je napadač sprejem suzavcem napao 55-godišnjeg vlasnika Mercedesa S-350, dok se ovaj htio parkirati u garažu u prizemlju svoje kuće.

Vlasnik mu se pokušao oduprijeti te zaradio nekoliko udaraca i još jedno "sprejanje", ali su okolni prolaznici primijetili buku i pomutnju te krenuli prema mjestu događaja.

Čitavo to vrijeme, maskiranog je nasilnika čekao njegov prijatelj u automobilu marke Volvo V40. Kad je maskirani napadač vidio da je stjeran u kut, pohitao je u prijateljev auto te su se njih dvojica odvezli u nepoznatom smjeru.

Policija je operativnim radom došla do saznanja da automobil pripada 36-godišnjem muškarcu P.L., koji je odveden na kriminalističku obradu. Policija je od njega saznala kako je maskirani razbojnik 34-godišnji N.G. te za njim raspisala tjeralicu.

Protiv vozača Volva policija je podnijela prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, zbog pomaganja u pokušaju krađe automobila.

B.V.
Foto: Index

Pročitajte više