Odvjetnik branio silovatelja govoreći kako se radi o katoliku

BIVŠI voditelj smjene Unikomove RJ Higijene D. B., koji je poslije zabave prošle godine jednu djelatnicu prisilio na "bludne radnje izjednačene sa silovanjem" osuđen je nepravomoćno na dvije godine zatvora uz naknadu od dvije tisuće kuna za sudske troškove.

Sud je tako neosporno utvrdio da je do spolnog kontakta između "okrivljenikova spolovila i usta štićenice", odnosno felatia, došlo u njegovu uredu te da je taj događaj trajao "otprilike 20 minuta". D. B. se na sudu branio tvrdeći kako ga je djelatnica sama poljubila i odvela sa zabave u njegov ured, a oštećena je, pak, tvrdila da ju je pozvao u ured govoreći kako će joj nešto dati.

"Šuti i radi!"

"Tada je otkopčao šlic i izvadio spolovilo i dok sam ja shvatila što se događa, uhvatio me za kosu i srušio na koljena. Dok sam vikala da me pusti, da me boli, on mi je prislonio glavu i samo govorio 'šuti i radi, šuti i radi'. Od buke na zabavi nitko nije čuo moje zapomaganje pa sam mu govorila da će suprug doći svaki čas po mene, nadajući se da će se uplašiti. Plakala sam, a on je rekao da ga boli ona stvar za mene i moga muža. Čvrsto me držao i čupao za kosu kako god bih se pomaknula, a pustio me tek kada je vidio da mi je stigao suprug. Otključao je vrata i izletio iz ureda. Čak su se i sreli na hodniku dok je još zakopčavao hlače", ispričala je djelatnica za Osijek031.

Suprugu je sve ispričala tek nakon što su još jednu kolegicu odvezli kući. On je isprva pobjesnio i htio ga ubiti, međutim smirio se kaže, kad su ga ugledali drugi dan u tvrtki gdje je radila. Naime, D. B. je kleknuo ispred nje i molio za oprost, govoreći kako se ničega ne sjeća, jer je bio pijan. Bračnom paru je čak u zamjenu za šutnju ponudio i zamrznuto prase ili sto tisuća kuna. No, njen suprug je kazao kako nema cijene za dostojanstvo njegove supruge.

Katolik i ustaša

Djelatnica ističe kako je D. B. u tvrtki bio poznat po svom zavođenju i šarmiranju žena te da mu ona to nikad nije dozvolila. "Odvjetnik ga je branio time što je katolik, ali i ja sam katolkinja. Ali on je i veliki ustaša, pa je stalno nosio zlatni lanac sa slovom U, kojega je skinuo na sudskim raspravama. Sad čujem da su ga izbacili i iz HSP-a čim je ta priča osvanula u novinama, jer nije platio članarinu", kazala je. Kad je cijeli skandal bio otkriven D. B. je u prvotno bio premješten u drugi odjel tvrtke, Zelenila, međutim otišao je na bolovanje kada su se na zidu zgrade pojavili grafiti: "Ne želimo silovatelja u Unikomu!".

J.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više