Odvjetnik Dolačkog: Volio bih da ga ne pronađu još par sati

Screenshot: N1

ODVJETNIK bivšeg šefa policije, a sada bjegunca Željka Dolačkog, Veljko Miljević, gostujući na N1 televiziji je rekao kako ne zna gdje je Dolački, no da vjeruje kako nije u bijegu. 

Odvjetnik Dolačkog: Nadam se da ga neće pronaći još par sati

"Ne znam gdje je Željko Dolački. Moje duboko uvjerenje je da Dolački nije u bijegu nego da je u šoku nakon presude i da se nalazi, ako ne u samom Zagrebu, onda u široj okolici", rekao je Miljević. 

Odvjetnik Dolačkog je kazao i da se nada da Dolačkog policija neće pronaći još nekoliko sati. Pokušao je i objasniti tu prilično neobičnu izjavu. 

"Koliko god ima šanse da ga netko skriva iz prijateljstva, postoji i želja mnogih da ga se nađe. Volio bih da ga se ne nađe još par sati jer bi tako doprle do njega poruke njegovih prijatelja, odvjetnika, a to je da je ovo štetno", rekao je Miljević. 

Bijeg bivšeg šefa policije

Podsjetimo, policija je raspisala tjeralicu za suspendiranim policijskim načelnikom Željkom Dolačkim nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura.

"Policija je zaprimila dovedbeni nalog suda i poduzima mjere i radnje izvršenja tog naloga", kazala je Hini glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Uskoro moguće raspisivanje međunarodne tjeralice i europskog uhidbenog naloga

"Predsjednica Sudskog vijeća izdala je nalog za raspisivanje tjeralice po kojemu sada postupa policija. Istog trenutka informaciju imaju sve policijske postaje diljem Hrvatske. Njima je zadaća da ga nađu, liše slobode i dovedu u Zagreb", rekao je Devčić.

Ukoliko policija ne nađe Dolačkog, uskoro je moguće raspisivanje međunarodne tjeralice, pa i europskog uhidbenog naloga.

 

Pročitajte više