Čečenski vođa Kadirov: Moramo završiti ono što smo započeli. Uništiti naciste, sotone

Foto: EPA

ČEČENSKI vođa Ramzan Kadirov, blizak Vladimiru Putinu, oglasio se o pregovorima čija se nova runda održava danas u Istanbulu. 

"Moje je mišljenje da ovi pregovori neće donijeti ništa dobroga. Mislim da je potrebno završiti ono što smo započeli: uništiti naciste, sotone... I kada to učinimo, trebamo odlučiti što dalje", prenosi ukrajinska NEXTA izjavu Kadirova. 

Ruska glasila jučer su objavila da je zloglasni čečenski vođa Ramzan Kadirov stigao u Mariupolj kako bi podigao borbeni duh svojih boraca koji sudjeluju u napadu na taj veliki lučki grad na jugoistoku Ukrajine.

"Čečenski vođa Ramzan Kadirov je u Mariupolju kako bi podigao moral naših boraca", rekao je Ahmed Dudajev, bliski suradnik Kadirova, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Agencija je objavila fotografiju na kojoj je Kadirov s tridesetak naoružanih ljudi u prostoriji, koja je, kažu, snimljena u Mariupolju.

Ruska televizija je usto objavila snimke na kojima su Kadirov i muškarac za kojeg se tvrdi da je ruski general Andrej Mordvičev, a kojeg je ukrajinska vojska navodno ubila.

Te se informacije nisu mogle provjeriti iz neovisnih izvora. 

Pročitajte više