OJ Simpson mogao bi uskoro na slobodu uz multimilijunsku penziju

Foto: Guliver image/Getty images

OJ Simpson mogao bi za nekoliko mjeseci biti oslobođen nakon što je odslužio samo trećinu kazne te uzeti multimilijunsku penziju od NFL-a, prenosi Independent.

Bivša zvijezda američkog nogometa mogla bi biti puštena nakon odsluženih 9 godina od 33 godine kazne. Zatvoren je zbog niza zločina, uključujući oružanu pljačku i otmicu 2008.

Očekuje se da će na saslušanju za pomilovanje 3. srpnja odbor predložiti puštanje ovog 69-godišnjaka iz zatvora na temelju dobrog ponašanja.

Ako izglasaju u njegovu korist, mogao bi biti pušten već 3. listopada.

"Odslužio je dosta vremena, nije radio probleme"

Da bi se to dogodilo, potrebni su mu glasovi barem četvero od sedam članova odbora. Branitelj Daniel Hill rekao je za Daily Express: "On je tip osobe koja dobije pomilovanje. Odslužio je dosta vremena i nije uzrokovao nikakve probleme".

Prvo sportska a zatim i filmska zvijezda, OJ je kontroverzno oslobođen optužbe za brutalno ubojstvo bivše žene Nicole Brown i njenog ljubavnika Rona Goldmana 1995. Par je brutalno izboden na smrt.

Navodno je zaradio pravo bogatstvo dok je bio u zatvoru zahvaljujući penziji NFL-a jer je primao oko 20 000 funti mjesečno.

Čeka ga bogatstvo od preko 2 milijuna funti

Sa 240 000 funti godišnje u trenutku oslobođenja imat će bogatstvo od 2,16 milijuna funti.

Ožalošćene obitelji ubijenih ljubavnika pokrenule su građansku tužbu protiv OJ-a 1997. i tada ga je porota proglasila odgovornim za njihovu smrt. Navodno su dobili samo mali dio od 27 milijuna funti odštete koju je odredio sudac.

Simpson je proglašen krivim za otmicu i oružanu pljačku u Las Vegasu. Tada je optužio trgovca sportskim suvenirima da mu je ukrao kolekciju NFL suvenira.

Pročitajte više