Oklahoma proljeće dočekala pokrivena snijegom



JAKA snježna oluja pogodila je Oklahomu i srednji zapad SAD-a na prvi dan proljeća, i to samo jedan dan nakon što su se temperature popele na 20 stupnjeva Celzijusa.

Naleti vjetra brži od 60 kilometara na sat mogli bi stvoriti jake nanose snijega i uvjete mećave, a oluja bi mogla biti potencijalno opasna po živote ljudi, navela je nacionalna meteorološka služba.

Snježna oluja će u Oklahomi, Teksasu, Kansasu, Missouriju i Arkansasu potrajati do sutra. U središtu i na jugu Oklahome vlasti ne preporučuju putovanje, jer su ceste skliske i opasne po vozače. U Oklahoma Cityju bi jedan dio letova mogao biti odgođen ili čak otkazan.

Diljem te države već je došlo do većeg broja nesreća, iako zasad nema dojava o smrtno stradalima. Tijekom večeri i noći u Oklahomi bi moglo napadati između deset i 15 centimetara snijega, a u Kansasu se očekuje i preko 20 centimetara.

Ovo je treća velika oluja koja Oklahomu pogađa u zadnja tri mjeseca. Na Badnjak je tu državu pogodila oluja koja je zagorčala život brojnim putnicima koji su zrakom ili cestama htjeli otići na godišnji odmor.

Ipak, temperature bi se trebale popeti do 15 stupnjeva već u ponedjeljak, tako da će proljeća ipak pokazati svoje lice, samo s malim zakašnjenjem.

Pročitajte više