Olujni vjetar radi velike probleme na cestama

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

ZBOG jakog vjetra se uz ograničenje brzine vozi na autocestama A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (I. skupinu vozila), a dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom na dionici između Novog Vinodolskog i Senja (I. i II. skupinu vozila).

U Zagrebu danas, 21. rujna, od 8 sati do nedjelje 22. rujna do 22 sata zbog automobilističkog natjecanja u organizaciji autokluba INA Delta bit će zatvorene sljedeće ulice: Ulica Hrvatske bratske zajednice (istočni i zapadni) kolnik, Ulica grada Vukovara (djelomično južni kolnik u razini HBZ-a), nadvožnjak iznad Slavonske avenije (sjeverni kolnik, u razini HBZ). Obilazak : smjer istok-zapad: Ulica grada Vukovara - Savska cesta - Slavonska avenija; obilazak smjer zapad-istok: Ulica grada Vukovara - Avenija Marina Držića - Slavonska avenija.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o duljim čekanjima.

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 3 kilometra. 

Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

U nedjelju 22. rujna zbog održavanja međunarodnog susreta Vela Luka Outdoors 2019 - MTB maraton i Vela Strka trajekt će iz Vele Luke isploviti u 15:45 umjesto u 13:45. Povratno putovanje održat će se s polaskom iz Luke Split u 19:15 umjesto u 17:30.

Pročitajte više