Omiš: Prije točno godinu dana ubio suprugu, a danas se raznio bombom

U VRTU roditeljske kuće u Dubravama iznad Omiša jutros je pronađen mrtav bombom raznesen Frane Domikulić (41), koji je na današnji dan prošle godine u neuračunljivu stanju nožem ubio 36-godišnju suprugu Ivanku i pokušao ubiti i njezinu rođakinju Sanju Gale (23).

Domikulić je najvjerojatnije počinio samoubojstvo ručnom bombom, tzv. cetinkom, doznaje se od istražnog suca Županijskog suda u Splitu Nevena Cambija, koji je obavio očevid. Tijelo je poslano na obdukciju u splitsku Kliničku bolnicu koja bi trebala potvrditi uzrok smrti, kazao je Cambi. "Sve indicije upućuju na to da je riječ o samoubojstvu. Oproštajno pismo nije pronađeno. No njegov se čin neslužbeno povezuje s godišnjicom smrti supruge Ivanke kojoj je danas u dnevnim novinama objavljen in memoriam", dodao je.

Frane Domikulić je nakon dvodnevna suđenja za dva kažnjiva djela, ubojstvo i pokušaj ubojstva, 1. travnja ove godine proglašen neuračunljivim te je poslan na liječenje u psihijatrijsku ustanovu Vrapče u Zagrebu, gdje mu se svakih šest mjeseci trebalo procjenjivati stanje. Policiji nije poznato zašto je Domikulić pušten s psihijatrijskog liječenja.

Obiteljska tragedija u Dubravama dogodila se u obiteljskoj kući Domikulićevih lani 15. listopada. Tada je Domikulić, želeći je usmrtiti, prišao rođakinji svoje supruge Sanji Gale s nožem te je izobo u prsa i po rukama. Franina supruga Ivanka pokušala ga je spriječiti pa je i nju nožem izbo u nadlakticu, srce i pluća, zbog čega je Ivanka preminula. Domikulić je nakon tragedije telefonski nazvao policiju u Omišu, u koju se četrdesetak minuta nakon nesreće otišao sam prijaviti. U istrazi je Domikulić izjavio kako smatra da ga opsjeda sotona, da ima neprestane vizije i strahove da ga netko progoni te da smatra da Sanjom Gale vlada sotona zbog čega ju je i napao.

Pročitajte više