Onaj Filipović u državne obveznice uložio 100.000 eura?

Foto: Index, Shutterstock

GRAĐANI su do jučer upisali državne obveznice u vrijednosti većoj od milijardu eura, a unatoč tome što je upis dosegnuo ciljani iznos, obveznice su se mogle upisati i danas, i još mogu do 20 sati.

 

Među njima bili su i ministri. A jedan od njih navodno je uložio 100 tisuća eura. Radi se o Davoru Filipoviću, koji to nije htio ni potvrditi ni demantirati, već je u razgovoru za Večernji list rekao kako će se sve vidjeti u njegovoj imovinskoj kartici.

U Filipovićevoj imovinskoj kartici do siječnja ove godine pisalo je da on ima 199 tisuća eura ušteđevine, a njegova supruga 65 tisuća eura. 29. siječnja predao je novu imovinsku karticu u kojoj više nije imao svoju ušteđevinu.

Butković je navodno uložio 500 eura, Primorac 20 tisuća eura

Butković je u obveznice navodno uložio 500 eura, piše N1. Još uvijek nije poznato zbog čega je promijenio svoju prethodnu odluku kako neće ulagati u državne obveznice. Marko Primorac je u obveznice uložio 20 tisuća eura. Koliko će obveznica upisati premijer Andrej Plenković, još nije poznato, piše N1.

Podsjetimo, minimalni ulog za upis je bio 500 eura, a dospijeće obveznice je 2025. godine. U javnom pozivu kao datum izdanja obveznice naveden je 8. ožujka, dok je očekivani datum uvrštenja obveznica na Službeno tržište Zagrebačke burze 9. ožujka 2023.

 

 

Pročitajte više