Onaj Keleminec je kazneno prijavio Dežulovića zbog teksta "Je*o vas Vukovar"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DRAŽEN Keleminec, predsjednik A-HSP-a, opskurne krajnje desne stranke koja je najpoznatija po marširanju u crnim uniformama i po isticanju ustaškog pozdrava "Za dom spremni", objavio je kako je protiv novinara i kolumnista Borisa Dežulovića podnio kaznenu prijavu i to zbog poticanja na nasilje i mržnju u kolumni koja je pod nazivom 'Je** vas Vukovar' objavljena na portalu N1 televizije prije dva dana. 

Keleminec pritom citira dio kolumne:

"Jebo vas Vukovar. Odavno je to trebalo reći, pa kad Grad Heroj to ne može – jer mrtva usta ne govore – evo ja ću. Jeba vas posebni domovinski pijetet. Jebale vas kolone sjećanja, posmrtni marševi i počasni plotuni. Jebali vas plastični lampioni, plastični vijenci i plastične krizanteme. Jebale vas komemoracije, rekvijemi i mise zadušnice. Jebale vas minute šutnje, dani žalosti i noći svijeća. Jebali vas nogometni memorijali, domoljubni recitali, vukovarski arzuhali i navijački murali. Jeba vas Vukovar."

Nakon toga citira i članak 325. Kaznenog zakona koji definira javno poticanje na nasilje i mržnju za koje je zapriječena kazna zatvora do tri godine. 

"Osumnjičenik Boris Dežulović vrijeđao je osjećaje svih onih koji su u Vukovaru izgubili svoje najmilije, vrijeđao je sve branitelje Domovinskog rata, vrijeđao je Domovinski rat.

Svojim tekstom podržao je srpsku agresiju na Vukovar, genocid i zločin protiv čovječnosti i ratni zločin. Na taj način nije osudio nasilje već podržao zločin i agresiju na Vukovar i Hrvatsku i to pred samu obljetnicu pada Vukovara.

Kako zbog svega navedenoga smatram da postoji osnovana sumnja da su u djelovanju osumnjičenika ostvarena sva bitna obilježja kaznenog dijela iz čl. 325 kaznenog zakona, predlažem da državno odvjetništvo poduzme sve zakonom predviđene radnje i protiv osumnjičenika pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi osumnjičenik bio proglašen krivim i kažnjen po zakonu", piše Keleminec DORH-u.

Pročitajte više