Onemogućen pristup Margetićevim stranicama, policija pretražila računalo

NA TEMELJU naloga istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu zabranjen je pristup internetskoj stranici novinara i haškog optuženika Domagoja Margetića, rekao je sinoć glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Na temelju naloga, naloženo je zatvaranje i ukidanje internetske stranice adrese www.domagojmargetic.com, potvrdio je Hini Mehun.

Pretraženo je i računalo, pripadajuće komponente te mediji za pohranu podataka u digitalnom obliku koje posjeduju i koriste dvojica hrvatskih državljana, koje Mehun nije htio imenovati. Nalog suca izvršila je kriminalistička policija PU zagrebačke, a istraga se obavila na dvjema lokacijama u Hrvatskoj.

Na upit je li uz računalo pretražen i stan Domagoja Margetića, Mehun je rekao da se za pretraživanje računala trebalo dobiti i nalog za ulazak u prostor u kojemu se računalo nalazi. Međutim, kazao je kako se "nikako ne radi o Margetiću, već o dvojici drugih hrvatskih državljana i dvije lokacije u RH", koje nije htio precizirati.

Margetić je odgodio popodnevnu konferenciju za novinare zbog, kako je poručio novinarima, pretresa u roditeljskoj kući na zagrebačkim Šestinama.

Na konferenciji je trebao govoriti o "neovlaštenom upadu MUP-a" u njegove web stranice.

Pročitajte više