Opačić ispravila imovinsku karticu. Dodala nulu, stotine kvadrata i dva psa

Foto: FAH

MILANKA Opačić, bivša SDP-ovka koja je u saboru dio kluba zastupnika Bandićeve stranke, u imovinskoj kartici u prosincu je navela da joj kuća s okućnicom od 134 kvadrata u zagrebačkoj Dubravi vrijedi 200.000 kuna. Opačić je do nekretnine došla uz pomoć kredita.

Usporedbe radi, preračunato u eure, riječ je o iznosu od 26.844 eura. Kvadrat stana u Zagrebu varira ovisno o dijelu grada, ali teško je naći išta ispod 1500 eura po kvadratu. Okvirno bi se moglo kazati da je kvadrat stana u Zagrebu oko 2000 eura. Milanka Opačić je, dakle, cijelu kuću procijenila na niti 27.000 eura.

Nakon što se za to saznalo, Opačić se u javnosti opravdavala kako je zaboravila staviti jednu nulu, odnosno da kuća zapravo vrijedi 2,2 milijuna kuna.

Opačić je prije par dana dopunila imovinsku karticu pa je tako dodala nulu koja je nedostajala u vrijednost kuće u Dubravi, a povećala je i okućnicu sa 134 kvadrata na 638 kvadrata.

Promijenila je i vrijednost svoje hibridne Toyote Auris koja je, kada ju je kupila prije 9 godina, vrijedila 74.100 kuna, a sada ju je procijenila na 20.000 kuna.

Opačić je i jedina zastupnica koja je u napomenu stavila da posjeduje dva psa.

Pročitajte više