Opari bilo malo 39 zaposlenih u uredu Grada Splita pa dovukao pojačanje iz Dubrovnika

Foto: FaH

35 ZAPOSLENIH i četiri tajnice u Uredu Grada Splita bilo je očito premalo novom splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari pa od konca prošlog mjeseca svoju karijeru u splitskoj gradskoj administraciji nastavlja Kristina Vegar Čuvalo, koja je dosad radila u odnosima s javnošću dubrovačke gradske uprave. 

Vegar Čuvalo zaposlena je u Dubrovniku za vrijeme mandata Andre Vlahušića, a kako je došlo do njenog premještaja u Split, nije poznato. Zna se, međutim, da za njezin premještaj iz jedne jedinice lokalne samouprave u drugu nije raspisan natječaj. Za premještaj Vegar Čuvalo potpisan je sporazum između Grada Splita i Grada Dubrovnika.

Pravo na pristup informacijama

U Uredu Grada Splita postoje četiri odsjeka, među njima i Odsjek za suradnju i razvoj odnosa s civilnim društvom i mladima u kojem sada radi Vegar Čuvalo. Zamijenit će kolegu koji je već dulje vrijeme na bolovanju, a temeljni posao je rad na zahtjevima po pravu na pristup informacijama. Radit će i drugo ako bude potrebno. 

Djelokrug poslova je odnos s manjinama, vjerskim zajednicama, udrugama mladih i građana. Preraspodjela poslova već zaposlenih, doznajemo u Gradu Splitu, nije bila opcija jer su im svi ljudi već raspoređeni na druge zadatke.

Baldasarovi savjetnici - na neodređeno

Opara je inače najavio novu sistematizaciju i "kresanje" broja rukovodećih funkcija i odjela. Početkom rujna u Banovini su bile zaposlene 453 osobe, od toga je njih 71 bilo na bolovanju. Broj zaposlenih u listopadu je "pao" na 451 djelatnika, no do kraja godine njihov broj će se povećati za minimalno šest, koliko ih traže za ITU ured.

Oparu je dočekalo i šest Baldasarovih savjetnika koji su dobili ugovore na neodređeno. Oni će novom sistematizacijom biti preraspoređeni na nove poslove. Oparini savjetnici, pak, nisu zaposlenici nego rade na ugovor o djelu te ne bi trebali biti u stalnom radnom odnosu, odnosno, trebali bi iz Banovine otići zajedno s njim.

Pročitajte više